Голова ДПА України Сергій Буряк: „Ми не допустимо так званого бізнесу на ПДВ”

Міністерство фінансів України та Державна податкова адміністрація України заявили про наміри рішучого виявлення схем розкрадання ПДВ. Про це йшлося 20 червня 2008 року на прес-конференції у Міністерстві фінансів України за участю Міністра фінансів України Віктора Пинзеника та Голови ДПА України Сергія Буряка.

Перші результати виявлення схем розкрадання ПДВ оприлюднив під час прес-конференції Віктор Пинзеник: „Тільки за один місяць подачі декларацій з розшифровками податкових зобов'язань та податкового кредиту по ПДВ виявлено 171 підприємство, яке здійснювало незаконні маніпуляції з ПДВ. Сума недоотриманих державою коштів лише за березень склала 2 мільярди 639 мільйонів 230 тисяч гривень!"

Із впровадженням розшифровок податкових зобов'язань та податкового кредиту з ПДВ стало можливим відслідковувати схеми зловживання у цій сфері без проведення перевірок. „Раніше такі схеми було виявити дуже важко, оскільки необхідно спочатку перевірити ланки ланцюга посередників з усієї України. На це іноді витрачалися роки. З введенням розшифровок ми маємо унікальну можливість за короткий термін не тільки викрити фірму-„метелика", але й визначити всіх вигодоотримувачів", - наголосив Віктор Пинзеник.

Голова ДПА України Сергій Буряк заявив: „Ми хочемо дати сигнал суспільству та ринку про те, що використання посередницьких схем вже втратило актуальність. Цей метод застарів. Сьогодні податкові органи бачать усе: по-перше, ми відслідковуємо ситуацію щодо ПДВ, по-друге, ми не допускаємо ніякого бізнесу на ПДВ. По-третє, спільно з Мінфіном ми підготували наказ про створення оперативних груп, які будуть реалізовувати завдання щодо очищення ПДВ і в законодавчому порядку відрегулюють процеси формування податкового кредиту".

Керівництво Мінфіну та ДПА України узгодило ряд заходів щодо перевірки та притягнення до відповідальності як фірм-„метеликів", так і фірм, які користувались їх послугами.

„Наша мета - прибрати той дутий податковий кредит, який створили ці кампанії. Для цього ми володіємо цілим рядом інструментів, починаючи від оперативно-розшукової діяльності і закінчуючи виключенням із реєстру ведення господарської діяльності. Ми забезпечимо відшкодування нанесених державі збитків від маніпуляцій з ПДВ!", - наголосив Голова ДПА України Сергій Буряк.



Оригінал статті «Голова ДПА України Сергій Буряк: „Ми не допустимо так званого бізнесу на ПДВ”»   -
Головна сторінка сайту «Український портал аудиту»   -