Внесено зміни до Положення про порядок нарахування, терміни сплати і подання розрахунку акцизного збору

Затверджено Зміни до Положення про порядок нарахування, терміни сплати і подання розрахунку акцизного збору.

У тижневий строк після державної реєстрації наказу Департаменту інформатизації процесів оподатковування необхідно розробити зміни алгоритму контролю розрахунку акцизного збору. Для внесення змін у програмне забезпечення наказом надається місяць.

Сума акцизного збору за кожну власну назву цигарок, що обчислюється одночасно по ставках у відсотках до обороту із продажу й у твердих сумах з одиниці реалізованого товару, не може бути менше ніж: - 8 грн. за 1000 штук цигарок без фільтра; 18 грн. за 1000 штук цигарок з фільтром.

Податкове зобов'язання обчислюється шляхом додавання суми акцизного збору, по ставках у відсотках до обороту із продажу, до суми акцизного збору, по ставках у твердих сумах з одиниці реалізованого товару. При обчисленні податку по кожній власній назві цигарок сума акцизного збору на кожні 1000 штук цигарок, обчислена одночасно по ставках у твердих сумах і у відсотках до обороту від реалізації товару (продукції), дорівнює: для цигарок без фільтра - 8 гривень, для цигарок з фільтром - 18 гривень й до нарахування приймається та сума, що має більше значення. Наказ ГНАУ від 20.02.08 р. № 101 набуде чинності з 17.03.08 р.



Подробиці на сайті ДПА: http://www.sta.gov.ua/tax/control/uk/publish/article?art_id=61397&cat_id=57013


Оригінал статті «Внесено зміни до Положення про порядок нарахування, терміни сплати і подання розрахунку акцизного збору»   -
Головна сторінка сайту «Український портал аудиту»   -