На головну сторінкуНаписати листаДодати в вибране  Аудиторські фірми Електронна база документів  Online - консультація аудитора
Аудит
Аудиторські фірми
Корисне аудиторам
Податки
Збори
Обов'язкові платежі
Бухгалтерський облік
Автоматизація
Головна сторінка - ПДВ

ПДВ


Дивіться також:
Затверджено нову форму декларації по ПДВ!
Аудиторською палатою затверджено нову форми звітності №1-аудит (річна) «Звіт аудиторської фірми (аудитора) про надані аудиторські послуги» та Інструкцію щодо її складання!
Вимоги, яких необхідно дотримуватися платникам податків при оформленні скарг.
Мінфін затвердив Методичні рекомендації з бухгалтерського обліку нематеріальних активів
Аудиторська палата застосовує стягнення до аудиторів
В ДПА України запрацювала «пряма» телефонна лінія

Про порядок заповнення та подання додатку 5 до податкової декларації з податку на додану вартість (Лист ДПА України від 16.04.2008 року №7929/7/16-0017)

18 квітня 2008 / Залишив(ла):Admin


ДПА в АР Крим, областях,
мм. Києві та Севастополі

Про надання роз’яснення

Державна податкова адміністрація України щодо порядку заповнення та подання додатку 5 до податкової декларації з податку на додану вартість „Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів”, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 30 травня 1997 р. N 166 (у редакції наказу Державної податкової адміністрації України від 17 березня 2008 р. N 159) (далі – наказ № 166) повідомляє наступне.
Пунктом 4.2 Порядку заповнення та подання податкової декларації з податку на додану вартість, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 30 травня 1997 р. N 166 (далі – Порядок) передбачено, що одночасно з декларацією повинні подаватися всі необхідні додатки до декларації подання яких передбачено цим Порядком, а також розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (додаток 5 до податкової декларації з податку на додану вартість та додаток 2 до податкової декларації з податку на додану вартість (скороченої)).
Відповідно до пункту 4.3 Порядку податкова звітність, отримана контролюючим органом від платника податків як податкова декларація, що заповнена ним всупереч правилам, зазначеним у затвердженому порядку її заповнення, може бути не визнана таким контролюючим органом як податкова декларація, якщо в ній не зазначено обов'язкових реквізитів, її не підписано відповідними посадовими особами, не скріплено печаткою платника податків.
Таким чином, в разі неподання до органу державної податкової служби додатків до податкової декларації з податку на додану вартість така податкова декларація вважається невизнаною як податкова декларація, про що повідомляється платника податків із зазначенням підстав її неприйняття.
Підпунктом 4.2.2 пункту 4.2 статті 4 Закону України „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” передбачено, що контролюючий орган зобов'язаний самостійно визначити суму податкового зобов'язання платника податків у разі якщо:
а) платник податків не подає у встановлені строки податкову декларацію;
б) дані документальних перевірок результатів діяльності платника податків свідчать про заниження або завищення суми його податкових зобов'язань, заявлених у податкових деклараціях;
в) контролюючий орган внаслідок проведення камеральної перевірки виявляє арифметичні або методологічні помилки у поданій платником податків податковій декларації, які призвели до заниження або завищення суми податкового зобов'язання.
г) згідно з законами з питань оподаткування особою, відповідальною за нарахування окремого податку або збору (обов'язкового платежу), є контролюючий орган.
Згідно наказу № 166 показники додатків до податкової декларації з податку на додану вартість повинні кореспондуватися з даними відповідної декларації.
Тому, в разі виявлення у прийнятій податковій декларації з податку на додану вартість та додатків до неї розбіжностей в даних, органом державної податкової служби проводиться документальна невиїзна перевірки. В разі ненадання платником податків інформації щодо такої податкової звітності органом державної податкової служби відповідно до статті 11-1 Закону України „Про державну податкову службу в Україні” проводиться позапланова виїзна перевірка.
Державна податкова адміністрація України зобов’язує Голів ДПА в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі довести зазначене роз'яснення до відома платників податків і підпорядкованих органів ДПС та забезпечити його врахування при проведенні податкового контролю та винесенні рішень в процесі апеляційних узгоджень.



Заступник Голови С.В. Чекашкін



Версія для друку

Близькі теми: top /
Коментарів: 1
1. Залишив(ла) Людмила (Цитувати Ім'я) 10 серпня 2010 - 15:59
Добрый день!

Подскажите пожалуйста считается ли действительной налоговая декларация
по НДС в том случае , если не сданы расшифровки налоговых обязательств
и налогового кредита в разрезе контрагентов за соответствующий период.

Возникла ситуация за 2008 год , когда декларация принята и
действительна , но при этом в инспекции нет расшифровок и
соответственно возникли налоговые ямы. Что предпринимать в таком
случае ?

Спасибо зараннее за ответ !

Залишити коментар до «Про порядок заповнення та подання додатку 5 до податкової декларації з податку на додану вартість (Лист ДПА України від 16.04.2008 року №7929/7/16-0017)»
Ім'я

E-mail



   Вхід
  Логин:
     Реєстрація
  Пароль:
    Забув пароль
  
   Пошук у статтях та новинах
 
   Курси валют на 20.04.2024
ВалютаКупівля
готівка
Продаж
готівка
НБУ
USD40,0040,1439,89
EUR42,9743,1442,51