На головну сторінкуНаписати листаДодати в вибране  Аудиторські фірми Електронна база документів  Online - консультація аудитора
Аудит
Аудиторські фірми
Корисне аудиторам
Податки
Збори
Обов'язкові платежі
Бухгалтерський облік
Автоматизація
Головна сторінка - Новини

Новини


Дивіться також:
Затверджено нову форму декларації по ПДВ!
Аудиторською палатою затверджено нову форми звітності №1-аудит (річна) «Звіт аудиторської фірми (аудитора) про надані аудиторські послуги» та Інструкцію щодо її складання!
Вимоги, яких необхідно дотримуватися платникам податків при оформленні скарг.
Мінфін затвердив Методичні рекомендації з бухгалтерського обліку нематеріальних активів
Аудиторська палата застосовує стягнення до аудиторів
В ДПА України запрацювала «пряма» телефонна лінія

Голова ДПА України Сергій Буряк: „Ми не допустимо так званого бізнесу на ПДВ”

20 червня 2008 / Залишив(ла):Admin


Міністерство фінансів України та Державна податкова адміністрація України заявили про наміри рішучого виявлення схем розкрадання ПДВ. Про це йшлося 20 червня 2008 року на прес-конференції у Міністерстві фінансів України за участю Міністра фінансів України Віктора Пинзеника та Голови ДПА України Сергія Буряка.

Перші результати виявлення схем розкрадання ПДВ оприлюднив під час прес-конференції Віктор Пинзеник: „Тільки за один місяць подачі декларацій з розшифровками податкових зобов'язань та податкового кредиту по ПДВ виявлено 171 підприємство, яке здійснювало незаконні маніпуляції з ПДВ. Сума недоотриманих державою коштів лише за березень склала 2 мільярди 639 мільйонів 230 тисяч гривень!"

Із впровадженням розшифровок податкових зобов'язань та податкового кредиту з ПДВ стало можливим відслідковувати схеми зловживання у цій сфері без проведення перевірок. „Раніше такі схеми було виявити дуже важко, оскільки необхідно спочатку перевірити ланки ланцюга посередників з усієї України. На це іноді витрачалися роки. З введенням розшифровок ми маємо унікальну можливість за короткий термін не тільки викрити фірму-„метелика", але й визначити всіх вигодоотримувачів", - наголосив Віктор Пинзеник.

Голова ДПА України Сергій Буряк заявив: „Ми хочемо дати сигнал суспільству та ринку про те, що використання посередницьких схем вже втратило актуальність. Цей метод застарів. Сьогодні податкові органи бачать усе: по-перше, ми відслідковуємо ситуацію щодо ПДВ, по-друге, ми не допускаємо ніякого бізнесу на ПДВ. По-третє, спільно з Мінфіном ми підготували наказ про створення оперативних груп, які будуть реалізовувати завдання щодо очищення ПДВ і в законодавчому порядку відрегулюють процеси формування податкового кредиту".

Керівництво Мінфіну та ДПА України узгодило ряд заходів щодо перевірки та притягнення до відповідальності як фірм-„метеликів", так і фірм, які користувались їх послугами.

„Наша мета - прибрати той дутий податковий кредит, який створили ці кампанії. Для цього ми володіємо цілим рядом інструментів, починаючи від оперативно-розшукової діяльності і закінчуючи виключенням із реєстру ведення господарської діяльності. Ми забезпечимо відшкодування нанесених державі збитків від маніпуляцій з ПДВ!", - наголосив Голова ДПА України Сергій Буряк.



Версія для друку

Близькі теми: top /
Коментарів: 0
Залишити коментар до «Голова ДПА України Сергій Буряк: „Ми не допустимо так званого бізнесу на ПДВ”»
Ім'я

E-mail



   Вхід
  Логин:
     Реєстрація
  Пароль:
    Забув пароль
  
   Пошук у статтях та новинах
 
   Курси валют на 29.03.2024
ВалютаКупівля
готівка
Продаж
готівка
НБУ
USD39,3539,4539,12
EUR42,8042,9742,27